fredag, juli 28, 2006

Äntligen - Snart radiomässa i Olofström!

Hej svejs alla samlarfolk!
Nu sitter man här igen, vid datorn, och svettas... Sommaren har verkligen varit skitjobbig!! Regnet hos oss har verkligen lyst med sin frånvaro hela juli. Visserligen kom det 37 mm. igår, på kort tid, men innan det var det bara 1 mm. på fem veckor! Det tillsammans med den eviga värmen har gjort en ofattbart inaktiv...
På samlarfronten går det fortfarande ganska trögt. Objekten lyser med sin frånvaro (med några små undantag). Jag hittar verkligen inget vettigt att komplettera samlingen med. Suget efter en Saba-radio fortsätter visserligen. På tyska Ebay går det en och annan till stora pengar. Sista två veckorna har jag följt fyra auktioner med Freiburg-apparater. Den billigaste gick för 5400:- och den dyraste för över 7000:- Hmmm.

Denna helg blir det iallafall något att se fram emot. På söndag är det Radio och Telemässa i Olofström (Blekinge). Är ni det minsta intresserade av radioapparater och grammofoner - kom då till denna trevliga tillställning som mässgeneralen Johan van der Levin står för (läs mer på johansoldradios.se). Där kan ni fynda lite av varje av trevliga samlarmänniskor som brinner för sitt intresse! Fri entré är det också! Så, missa inte denna tillställning!

Vad är då nytt hos mig? Nja, lite stenkakor, några roliga grammofoner i väska och några radioapparater har "ramlat in" i huset. Jag har även köpt ett vitrinskåp som jag skall ha lite roliga samlarprylar i så småningom. Jag har även hittat det eftersökta 40-50-tals pelarbordet som jag letat efter länge (kraven var att det skulle vara ganska lågt och nätt i formerna).
Annars har jag varit inne i en period där jag mest har njutit av våra samlarprylar - det får man inte glömma bort!!

Till sist. Efter helgen kommer jag med en rapport från Radiomässan i Olofström. Då hoppas jag att jag fyndat och hittat lite roliga intressanta prylar. Väl mött!

PS. nu har vi äntligen besökt Motala och gjort en radioutflykt! Ni som missat radioutställning vid masten och framförallt, radio/TV/grammofonutställningen på motormuseet vid hamnen, ni har missat något stort! DS.


Här pillar jag på världens största fungerande radio - i Motala!